Het Grotenhuis werd gevraagd om een ontwerp te maken voor de eerste etage van een twee ondereenkap woning. Het ging om de ouderslaapkamer en twee jongenskamers. De jongens van 9 en 13 sliepen nu bij elkaar op één kamer maar wilden een eigen ruimte. Voor de eerste jongenskamer moesten we creatief met de ruimte omgaan. Daarom kozen we  voor een halfhoog slaper zodat er voldoende vloerruimte was voor een zit en een werkplek. We hebben een stoer behang gekozen met een vergrijsde groene kleur waar de accesoires op zijn aangepast. 

Voor de tweede jongenskamer van de oudste zoon hebben we een stoere blauwe kleur gekozen. Ingericht met stoere materialen zoals een locker kast en bureau en hout accenten. De wielen van een oud skateboard heb ik gebruikt als kledinghaken.

Voor de ouderslaapkamer hebben we een aantal warme tinten gecombineerd. Achter het bed een wallpaper bevestigd met een mooi warm, bijna aaibaar, patroon van een uitgebloeide paardebloem. Van twee keukenstoelen van Ikea hebben we de zitting en voorkant afgezaagd, geverfd en tegen de muur bevestigd. De robuuste houten site tabel met staal als kaptafel en met een ronde spiegel erboven. Voor het contrast hebben we de bedden licht van kleur gehouden.

#ontwerp