Restaurant Dimitri’s in Amsterdam-Oost moest een plek worden waar alle buurtbewoners zich de hele dag door thuis zouden voelen. Een stadsoase die mensen van nu uitnodigt om te werken, te loungen, te eten en elkaar te ontmoeten. Interieurdesigner Wilma Grotenhuis van Het GROTENHUIS is zeer geslaagd in de opdracht deze droomplek voor ons te creëren. 
 
Het ontwerpen van het interieur van restaurant Dimitri’s was een project dat in zeer korte tijd, tijdens de bouwvak gerealiseerd moest worden. Het concept lag er al: Dimitri’s moest een plek worden met een warme mediterrane ambiance, waar buurtbewoners uit het multiculturele Amsterdam-Oost de hele dag door binnen kunnen lopen. Met werkplekken voor de nodige focus, een loungegedeelte om lekker te ontspannen, statafels voor een snelle koffieafspraak en een restaurantgedeelte om urenlang te dineren.
 
Toen ik het pand voor het eerst zag, vol meubels en andere oude spullen van het vorige restaurant dat er zat, zag ik meteen wat een potentie het had. Ik loop dan rond om te zien en te voelen: hoe zit het pand in elkaar? Het is gebouwd in een rond hoek en heeft verschillende ruimtes, hier en daar ook niveauverschil. Daar kun je als ontwerper heerlijk mee spelen.
 
De vier functies uit het concept heb ik gekoppeld aan vier kleurenthema’s die elkaar versterken: okergeel, olijfgroen, saffierblauw en tomatenrood. Deze kleuren komen overal terug en vloeien zo in elkaar over tot een prachtig, rijk geheel. Een oosterse sfeer in een eigentijds jasje waar iedereen zich welkom voelt.
 
 

#zakelijk